Klimaatneutraal hout

Goede houtproducten hoeven niet van ver te komen. Wij geloven in onze eigen krachten en lokale handel, daarom importeren we geen hout. Ons haardhout en de houtsnippers zijn gemaakt van klimaatneutraal hout dat uit Nederland komt. Met deze werkwijze wordt werkgelegenheid in Nederland gecreëerd en leveren we een positieve bijdrage aan onze economie. Het hout halen we uit bossen, natuurgebieden en boswallen die op verantwoorde wijze worden beheerd door overheidsinstellingen, zoals gemeenten, natuurbeschermingsorganisaties en stichtingen. Een klein deel van het hout komt van het terrein van particulieren.

Verantwoord klimaatneutraal hout

Hout is een 100% natuurlijk product, het is recyclebaar en milieuvriendelijk. Bomen kunnen opnieuw worden geplant en steeds weer nieuwe grondstoffen leveren. Verantwoord beheerde bossen zijn een onuitputtelijke bron voor grondstoffen. Duurzaam gebruik van hout vinden wij belangrijk. Met het gebruik van hout uit eigen land dragen we bij aan een verantwoorde productie van haardhout en houtsnippers en kunnen we deze producten klimaatneutraal houden. Ons hout legt geen lange afstanden af en komt uitsluitend uit een verantwoord beheerde omgeving. De producten van Sterhout zijn daarmee CO2-neutraal en hebben geen effect op klimaatverandering.

De Nederlandse Boswet

Behoud van bossen is in Nederland bij wet geregeld in de zogenaamde ‘Boswet’. De Boswet heeft als doel bossen te beschermen. In het kort zegt de Boswet: wat bos is, moet bos blijven. Bos dat wordt gekapt, moet opnieuw worden geplant binnen drie jaar. Als dat niet op dezelfde plaats kan, dan elders. Een fijne gedachte dat het hout voldoet aan de Nederlandse boswet.

Ben je benieuwd naar de producten die we maken van dit hout? Bekijk dan onze producten.