Olivijn greenSand haalt CO2 uit de lucht

Olivijn split is een verzamelnaam voor producten waarin het mineraal Olivijn verwerkt zit. Deze steen heeft een unieke eigenschap: het verwijdert namelijk koolstofdioxide. Door een reactie met de CO2 in de grond en in de lucht, breekt Olivijn deze af in andere elementen (zoals o.a. silicaat) die gezond zijn voor planten. Zo wordt de CO2 die door Olivijn wordt opgevangen permanent uit de atmosfeer gehaald.

Olivijn greenSand als halfverharding

Elke kilo Olivijn split verwijdert 1 kilo CO2 permanent uit de atmosfeer. Het wordt gebruikt als toplaag voor halfverharding van bermen, parkeerterreinen, wandel- en fietspaden. Olivijn vormt een stabiele basis die water en lucht doorlaat, maar onkruid, algen en mos weert. Ook ideaal om te gebruiken voor paadjes in de tuin of als halfverharding voor een oprit.

Dankzij de hoekige vorm van het split en de hoge dichtheid van het gesteente pakt Olivijn split bijzonder goed vast, wat zorgt voor een stabiele ondergrond met minimale slip en slijtage, en een zeer goede structurele integriteit en doorstroming van water. Ook geschikt als begrenzing van heggen en bloemenperken, of als ballast.

Olivijn greenSand maakt helaas geen onderdeel meer uit van ons assortiment.