Schelpen voor in de tuin

Schelpen voor in de tuin

Schelpen zijn een mooie aanvulling voor vrijwel iedere tuin. Ze geven een speels effect en hebben daarnaast een aantal nuttige eigenschappen. De gewassen schelpen van Sterhout zijn leverbaar in blauw en roze. Ideaal om snel en gemakkelijk paden mee aan te leggen of uw tuin mee op te fleuren. De schelpen komen uit de Waddenzee en Noordzee en zijn een natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam product. Voordat u aan de slag gaat met schelpen in uw tuin is het echter wel belangrijk om de voordelen en nadelen van schelpen te kennen. We hebben dit voor je op een rijtje gezet:

Voordelen van schelpen in de tuin

Schelpen worden veel gebruikt in tuinen, maar waarom zijn schelpen eigenlijk zo populair. Is het enkel vanwege het speelse effect van de schelpen of zijn er andere belangrijke voordelen bij gebruik van schelpen in de tuin? We hebben de belangrijkste voordelen van schelpen voor in de tuin voor je op een rijtje gezet:

  • Schelpen die op antiworteldoek zijn aangelegd helpen onkruid tegen te gaan. Door het antiworteldoek en de dichtheid van de schelpen krijgt onkruid geen kans
  • Schelpen hebben een isolerende werking. Hierdoor kan het ingezet worden ter voorkoming van uitdroging van borders en bloembakken.
  • Schelpen zijn mooi als siersplit op schelpenpaadjes
  • Slakken houden niet van de scherpe randjes van schelpen en zullen zich niet snel over schelpen bewegen.

Nadelen van schelpen in de tuin

Graag hadden we natuurlijk benoemd dat er enkel voordelen zijn bij gebruik van schelpen in de tuin. Helaas zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee dient te houden wanneer je overweegt om schelpen voor in de tuin te kopen.

  • Kalk van schelpenpaden kan in naastgelegen borders terecht komen
  • Schelpen verhogen de pH-waarde van de grond. Zuurminnende planten kunnen hier minder goed tegen.
  • De schelpen van een schelpenpad zullen na verloop van tijd aangevuld moeten worden
  • Wanneer schelpen op paadjes worden gebruikt dan zullen de schelpen zich snel verspreiden. Dit kan voorkomen worden door opsluitband of een borderafscheiding te gebruiken

Schelpen voor in de tuin kopen?

Ben je van plan om schelpen voor in de tuin te kopen, dan bent u bij Sterhout aan het juiste adres. Op onze website vindt u twee soorten gewassen schelpen die uitstekend gebruikt kunnen worden in de tuin. Denk hierbij aan toepassingen als een slingerpad of als opvulling in een border. De gewassen schelpen voor in de tuin worden per big bags van 1000 liter verkocht. Onze schelpen in big bags kunnen al binnen 1 werkdag (gratis in heel Nederland) afgeleverd worden!

Daarnaast bestel je eenvoudig de benodigde accessoires mee tijdens je bestelling. Denk hierbij aan anti-worteldoek op rol en hierbij benodigde anti-worteldoek grondpennen.