Toepassingen van houtsnippers

Waar kun je houtsnippers voor gebruiken? Snippers zijn een mooie natuurlijke bodembedekker voor de tuin. Maar er zijn meer toepassingen van houtsnippers. Ze zijn ook te gebruiken als valdemping onder speeltoestellen en in maneges.

Houtsnippers voor borders, plantenbakken en wandelpaden

De meest voorkomende toepassingen van houtsnippers zijn in borders, plantenbakken en om wandelpaden aan te leggen. Het geeft een prachtige natuurlijke look aan je tuin en heeft als bijkomend voordeel dat het onkruidwerend is en de bodem minder snel uitdroogt. Daar hebben je planten weer profijt van, deze drogen immers ook minder snel uit. Met een laag houtsnippers van 10 cm heb je twee jaar een mooie tuin.

​Houtsnippers onder speeltoestellen

​​​Daarnaast worden houtsnippers onder speeltoestellen gebruikt als valbescherming in speeltuinen. Al spelend zien kinderen niet altijd gevaar en het gebeurt wel eens dat kinderen van een speeltoestel vallen. Dan is het wel prettig dat ze zacht landen. Met een bodem van houtsnippers is het veiliger spelen en het staat ook nog eens mooi als ondergrond.

Houtsnippers in de manege

Als ondergrond in de paardenbak zijn houtsnippers ook geschikt. Een gelijkmatige bedekking met houtsnippers zorgt voor een stevige, stabiele ondergrond.