Voordelen van gestapeld haardhout

Gestapeld haardhout versus losgestort hout. Voor grootverbruikers van haardhout is losgestort hout de voordeligste optie, maar stook je de kachel niet dagelijks of heb je geen ruimte voor meerdere kuubs dan heb je twee keuzes. Los gestort hout heeft de reputatie goedkoper te zijn, maar de ene kuub is de andere niet. Daarom hebben we de voordelen van gestapeld haardhout in kuubskisten voor je op een rijtje gezet.

25% meer hout in kist dan losgestort

Een kuubskist haardhout bevat meer hout dan een kuub losgestort hout. Bij losgestort hout bevindt zich meer ruimte tussen de houtblokken, je krijgt dus minder hout per kuub. Wat de verhouding is hangt af van de maat van de blokken, maar grofweg kun je uitgaan van het volgende: 1 kuub gestapeld haardhout staat gelijk aan 1,3 tot 1,6 kuub losgestort haardhout. In een kuubskist gaat dus 25% meer hout dan in een los gestorte kuub.

De prijzen zijn inclusief verzenden

De kisten haardhout worden vervoerd met een vrachtwagen en afgeleverd met een palletwagen. De prijzen op deze website zijn inclusief de verzendkosten. Je weet precies wat je betaalt. Koop je los gestort hout, dan heb je vaak te maken met bijkomende transportkosten.

Levering op een dag naar keuze

Kies zelf welke dag je het haardhout wilt ontvangen. Bestel je op voor 14.00 uur? Dan wordt het hout de volgende dag bezorgd. Het is ook mogelijk om zelf de bezorgdag te kiezen. Bestellen kan 24/7 via de webshop.

Niet stapelen, scheelt tijd

De kist met haardhout wordt bij jou aan huis afgeleverd en daar neergezet waar jij het wilt hebben. Je hoeft geen hout te stapelen in de houtopslag, dat scheelt tijd.

Een krat hout neemt weinig ruimte in beslag

De kisten hebben het formaat van een blokpallet (100 x 120 cm), die zet je makkelijk weg onder een overkapping in de garage. De blokken zijn al zo strak mogelijk gestapeld.

Geen rommel van los hout

Bij losgestort hout wordt de kieper op je oprit geleegd, waardoor er kleine stukjes hout afbreken en achterblijven op de grond. Hout in een kist wordt keurig met een palletwagen naar de gewenste plek gereden zodat je geen rommel hoeft op te ruimen. Op onderstaande foto zie je het resultaat van 6 kuub los gestort hout, nadat alle grote blokken zijn opgeruimd.