Welke houtsnippers kiezen?

Houtsnippers zijn heel veelzijdig. Je kunt ze gebruiken als bodembedekker, om wandelpaden aan te leggen, om de borders in je tuin mee op te vullen, in plantenbakken of als valondergrond onder speeltoestellen. Sterhout biedt houtsnippers van diverse houtsoorten aan die allemaal geschikt zijn voor bovengenoemde toepassingen. We leggen uit welke eigenschappen de verschillende soorten houtsnippers hebben.

Stamhout snippers

Stamhout houtsnippers

De mix stamhout houtsnippers ​zijn gemaakt van stamhout van loofbomen. Deze houtsnippers bevatten geen bladeren, maar er kunnen wel takken in zitten. De samenstelling is afhankelijk van de boomsoorten die we tegenkomen. Onze houtsnippers worden onder andere gemaakt van eik, berk, beuk, es, els en esdoorn. Ze blijven circa 2 jaar liggen. Bekijk alle stamhout houtsnippers.

Premium+ snippers

Premium+ houtsnippers

De houtsnippers premium+ ​zijn gemaakt van puur stamhout van loofbomen en/of dennen. Deze snippers zijn gemaakt van boomstammen zonder takken en bladeren. De bovenfractie wordt er uit gezeefd, waardoor ze van constante kwaliteit zijn. Dit is een uniek product. Deze houtsnippers worden ook wel gebruikt als valdemping onder speeltoestellen (maar zijn niet gecertificeerd). Zij blijven circa 2 tot 3 jaar liggen. Bekijk de premium+ houtsnippers.

Douglas snippers

Douglas houtsnippers

Douglashout kenmerkt zich door de warme roodbruine kleur. Deze houtsnippers zijn gemaakt van 100% schaaldelen of stammen en bevatten geen takken en bladeren. Deze snippers verspreiden de heerlijke geur van naaldhout. Het versnipperen van schaaldelen zorgt ervoor dat er af en toe een wat langer stuk tussen zit. Douglas houtsnippers blijven circa 3 jaar liggen. Bekijk alle douglas houtsnippers.

Lariks houtsnippers

Larikshout heeft een warme roodbruine kleur en is bijna niet te onderscheiden van douglashout. Deze houtsnippers zijn gemaakt van 100% schaaldelen of stammen en bevatten geen takken en bladeren. Deze snippers verspreiden de heerlijke geur van naaldhout. Het versnipperen van schaaldelen zorgt ervoor dat er af en toe een wat langer stuk tussen zit. Lariks houtsnippers blijven circa 3 jaar liggen. Bekijk alle lariks houtsnippers.

Essen snippers

Essen houtsnippers

Houtsnippers gemaakt van essenhout zijn prachtig licht van kleur en staan goed in iedere tuin. Essen houtsnippers worden gemaakt van stammen en armen van bomen. De essen houtsnippers bevatten weinig tot geen kleine takken. Essen houtsnippers blijven circa 2 jaar liggen. Bekijk alle essen houtsnippers.

Basic houtsnippers

Ben je op zoek naar een functionele bodembedekker voor een mooie prijs? Kies dan voor de basic houtsnippers. Deze snippers kunnen blad en takken bevatten en zijn niet gesorteerd op kwaliteit. Basic houtsnippers worden gebruikt wanneer de kwaliteit niet belangrijk is en voor in de moestuin. Ze blijven circa 1 jaar liggen. Omdat basic snippers snel rotten in een big bag zijn deze snippers alleen los gestort verkrijgbaar.

Beuken snippers

Beuken houtsnippers

Houtsnippers van beukenhout zijn mooi licht van kleur en lijken veel op essen houtsnippers. Beukenhout is een uiterst sterke houtsoort die zich uitstekend leent voor gebruik in de tuin. Ook beuken houtsnippers worden gemaakt van stammen en armen en bevatten weinig tot geen kleine takken. Ze blijven circa 2 jaar liggen. Bekijk alle beuken houtsnippers.

Franse boomschors

Franse boomschors

Boomschors is eigenlijk geen houtsnipper, maar wordt wel vaak vergeleken met houtsnippers. Houtsnippers worden van de stam en/of takken gemaakt, terwijl boomschors puur uit schors bestaat. Franse boomschors heeft een diepe donkere kleur en harde structuur. Boomschors kan gebruikt worden voor het afdekken van borders in de tuin en voor het aanleggen van wandelpaden. Boomschors wordt ook wel gebruikt onder speeltoestellen, omdat de randjes minder scherp zijn dan houtsnippers. Deze premium boomschors blijft lang liggen, tot wel 6 jaar. Bekijk alle Franse boomschors.

Voorraad houtsnippers

De houtsnippers die we maken zijn afkomstig van bomen die we zelf kappen en van schaaldelen uit de houtzagerij. De voorraad houtsnippers is grotendeels afhankelijk van de projecten die we uitvoeren. Een voorbeeld: we komen tijdens het kappen van bomen weinig beuken tegen. Als er mooi beukenhout beschikbaar is dan wordt dit apart gehouden, met als doel er houtsnippers van te maken. Dit betekent dat de sommige soorten houtsnippers niet standaard voorradig zijn. Gelukkig komen we veel hout tegen en daarom is er altijd wel een mooie alternatieve soort houtsnippers beschikbaar. Bekijk alle houtsnippers.