Basalt split

Basalt split

Basalt split kopen voor de tuin? Deze soort split is een duurzame bodembedekker die jarenlang mooi blijft. We leveren basalt in de populairste maat van 8 tot 16 mm. Je kunt de split bestellen in een big bag met 1000 liter inhoud, een emmer met 5 liter inhoud of een proefmonster. We leveren de split snel en op een dag naar keuze!

Toont alle 3 resultaten

Basalt split kopen?

Je kunt basalt split kopen als ondergrond voor een oprit of parkeerplaats. Zware voertuigen kunnen over de split rijden zonder dat het breekt, daardoor is basalt split zeer geschikt als halfverharding. Basalt zie je ook vaak terug in de tuin als opvulling van de border, bij de vijver en als ondergrond van terrassen.

Basalt split zwart / antraciet

Basalt split behoort tot de populairste soorten split. Waarom kiezen veel mensen voor basalt split? Eén van de belangrijkste redenen is dat deze soort split kleurvast is. De antraciet grijze kleur verandert niet door weersinvloeden, waardoor je lang kunt genieten van deze aanwinst voor je tuin. Omdat basalt split zwart / antraciet van kleur is, past het heel goed in moderne en klassieke tuinen. Wanneer de split nat is wordt het bijna zwart van kleur.

Basalt split big bag

We raden aan om minimaal 5 cm split aan te brengen voor een stevige ondergrond. Denk naast een basalt split big bag ook aan de ondergrond. Om wortelgroei van onderaf te voorkomen is het verstandig om de ondergrond eerst te bedekken met antiworteldoek. Antiworteldoek laat water door, maar houdt wortelgroei tegen.

Gebruik je de basalt split op een oprit? Dan raden we grindmatten aan. Deze zorgen ervoor dat de steentjes netjes en stevig blijven liggen en het voorkomt spoorvorming. Voor een mooi totaalplaatje kun je het afwerken met randbegrenzing.

Wat is basalt split?

Basalt split is een vulkanisch gesteente dat ontstaat door de stolling van lava. Het is een zogenaamd uitvloeiingsgesteente, omdat de stolling van het basalt plaatsvindt aan het aardoppervlak. Split ontstaat door het splijten van basalt steen, daardoor heeft split hoekige vormen. Door deze hoekige vormen vormt het een hardere laag dan grind.

Basalt split wordt ongewassen aangeleverd. Door het verwerkingsproces kan het product droge stof bevatten. Na een regenbuitje verschijnt de originele kleur van de split. Je kunt het product ook even afspoelen. Per steensoort kan er kleurverschil zijn wanneer het nat of droog is. Op de productfoto’s is het product zowel nat als droog te zien. Basalt split is vrij zwaar, een kuub (1.000 liter) weegt ongeveer 1.600 kilo.