Over ons

We geloven in goede en verantwoorde houtproducten van Nederlandse oorsprong én een verrassend assortiment.

Over ons hout uit de regio

Sterhout is in 2016 opgericht en is ontstaan vanuit onze ervaring in de bomenrooierij. Waar andere haardhout aanbieders veelal hout uit het buitenland halen is onze visie dat goede producten niet van ver hoeven te komen. We willen bomen uit de buurt een tweede leven geven in een vorm waar je van kunt genieten. Door er haardhout en houtsnippers van te maken.

Verantwoorde houtkap

In samenwerking met diverse bomenrooiers beschikken we over een continue aanvoer van verantwoord hout. Dit hout komt van bomen die niet meer geschikt zijn om door te groeien, omdat ze ziek zijn of een gevaar voor de omgeving vormen. Verantwoord gebruik van hout vinden we belangrijk, zodat de natuur geen onnodige schade ondervindt. We steken liever wat extra energie in het verwerken van verantwoord hout dan dat er grote bossen in bijvoorbeeld Oost-Europa gekapt worden om te voorzien in de vraag naar hout.

Ruime keuze gesorteerde houtsnippers

Wanneer je besluit om je tuin mooi te maken met houtsnippers, dan is het fijn dat je wat te kiezen hebt. Daarom bieden we gesorteerde houtsnippers aan, zoals pure essen, beuken en douglas houtsnippers. De keuze in gesorteerde houtsnippers is voor veel klanten de reden om voor ons te kiezen. Hier zijn we best trots op!

Bodemverbeteraars en bodembedekkers voor de tuin

Natuurlijk materialen werken een tuin mooi af. Naast de houtsnippers zijn er veel andere bodembedekkers voor een prachtige tuin of terras. Schelpen en boomschors zijn geschikt om een pad aan te leggen of een border mee te bedekken. Ook bieden we bemeste tuinaarde en bio compost aan om de basis te leggen voor een bloeiende tuin.

Ook het adres voor tuinaccessoires

Van de geschikte houtsoorten die in Nederland voorhanden zijn, zoals eik, es en berk, maken we haardhout om een lekker vuurtje te stoken. Het haardhout was het eerste artikel dat we verkochten via de webshop. Daarna is het aanbod snel uitgebreid met gesorteerde houtsnippers. Ook voor haardhout gerelateerde artikelen als aanmaakblokken en tuinhaarden kun je bij ons terecht. Alles voor een gezellige sfeer binnen en buiten huis.

Snelle service

We doen er alles aan om jou de best mogelijke service te bieden. We garanderen snelle bezorging: voor 14.00 besteld = morgen in huis. Voor los gestort haardhout en houtsnippers gelden flexibele levertijden. Dit transport doen we in eigen beheer waardoor bezorging ook mogelijk is in de avond en op zaterdag. En je kunt ons gerust bellen of appen voor goed advies, een prijsopgave of over je bestelling.