Los gestort haardhout fijnspar

We leveren los gestort fijnspar en lariks haardhout (dennenhout) aan huis in de omgeving van Friesland, Drenthe en Overijssel. Fijnspar haardhout is een fijne houtsoort om buiten te stoken. Het is geschikt voor hottubs, vuurkorven en tuinhaarden. Fijnspar kun je ook in de houtkachel stoken.

Fijnspar haardhout

  • Geeft in korte tijd veel warmte en vervliegt snel.
  • Mix van fijnspar en lariks
  • Ideaal voor gebruik in de vuurkorf, tuinhaard of hottub. Kan ook in de houtkachel worden gestookt.
  • Bloklengte 26 tot 29 cm, geschikt voor alle kachels
  • De vierkante blokken zijn makkelijk te stapelen
  • Gezeefd hout, met weinig resthout

Prijzen los gestort haardhout fijnspar

Vers hout: € 50,- per m3 los gestort
Oven gedroogd: € 60,- per m3 los gestort

Bezorgen

Hoeveelheden t/m 9 m3 bezorgen we met een auto met kipper. Het hout wordt bezorgd met een auto met 4×4, waardoor het mogelijk is om op onverharde ondergrond zoals gras, zand of grind te bezorgen.

AfnameBezorgkosten
2 m3€ 20,- + € 1,- per km
4 m3€ 10,- + € 1,- per km
6 m3 of meer€ 1,- per km

1 euro per kilometer: alleen de heenreis wordt berekend. De minimale afname is 2 m3.

We bezorgen binnen 50 km. Is de afstand verder dan 50 km, dan worden die extra kilometers boven de 50 km dubbel belast (2 euro per km).Naaldhout stoken? Jazeker!

Naaldhout wordt soms als minderwaardig brandhout gezien. Door het hars in het hout zou het veel roken en aanslag in de schoorsteen veroorzaken. Toch wordt op veel plaatsen, zoals Scandinavië, Duitsland en Canada) probleemloos fijnpar gestookt. De rook en de problemen met het hars treden alleen op bij een lage verbrandingstemperatuur, zoals in de open haard. Als het hout droog genoeg is en de kachel wordt heet gestookt, zullen de harsen in het hout volledig verbranden.

Hars heeft trouwens als voordeel dat het makkelijk brandt en daarmee tevens een brandstof is. Bij hoogrendement kachels worden de overgebleven rookgassen ook nog eens naverbrand, als de verbrandingstemperatuur maar hoog genoeg is. Hierdoor kun je naaldhout goed stoken. Belangrijk is dat het hout goed droog is en heet wordt gestookt.