Houtsnippers onder speeltoestellen

Houtsnippers onder speeltoestellen

Een groot deel van de speeltoestellen in Nederland bevinden zich op hoogte en hebben daarom te maken met het gevaar van valincidenten. Het is daarom erg belangrijk om een ondergrond te gebruiken die valdempende eigenschappen heeft. In veel tuinen of speelparken zien we het gebruik van rubberen matten, maar eigenlijk is het gebruik van houtsnippers onder speeltoestellen een mooiere, praktische en meer duurzame oplossing.

Houtsnippers als valondergrond

Houtsnippers kunnen uitermate goed gebruikt worden als valondergrond in speeltuinen of bij speeltoestellen. Spelende kinderen zien niet altijd gevaar en het gebeurt wel eens dat spelende kinderen van een speeltoestel vallen. Een dempende ondergrond kan de val verzachten of zelfs letsel voorkomen. Met een bodem van houtsnippers is het veiliger spelen en het staat ook nog eens mooi als ondergrond.

Voor het gebruik van houtsnippers onder speeltoestellen raden we een dikkere laag aan van 30 cm. Op deze manier blijven de valdempende eigenschappen gewaarborgd. De premium+ houtsnippers en de Franse boomschors kunnen gebruikt worden als speelondergrond. De Franse boomschors is het meest geschikt voor blote voeten, omdat hier geen scherpte randjes aan zitten.

De voor- en nadelen van houtsnippers onder speeltoestellen

Het gebruik van houtsnippers onder speeltoestellen heeft een aantal voordelen en nadelen. We hebben de belangrijkste voor je opgesomd:

Voordelen:

  • Relatief goedkope oplossing als valondergrond
  • Zorgt voor een natuurlijke uitstraling
  • Houtsnippers werken tegen onkruid
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Beschikt over valdempende eigenschappen

Nadelen:

  • Periodiek onderhoud is nodig
  • Houtsnippers kunnen verschuiven
  • Minder geschikt voor rolstoelen

Duurzame houtsnippers onder speeltoestellen

Een groot deel van onze houtsnippers wordt gemaakt uit bomen die niet geschikt zijn voor het maken van planken. Denk hierbij aan scheef gegroeide bomen of holle bomen die door hun vorm niet geschikt zijn om planken van te zagen. ‘Onbruikbaar’ hout of restproducten krijgt bij ons een tweede leven.

Zoals eerder benoemd hebben houtsnippers een praktische functie, het werkt namelijk onkruidwerend. Met houtsnippers kan op een milieuvriendelijke wijze het onkruid tegen worden gegaan.

Houtsnippers bestellen?

Houtsnippers onder speeltoestellen bestel je eenvoudig online in big bags of jutezak via Sterhout. Heeft u vragen over welke houtsnippers u het beste kunt kiezen? Of advies nodig over de hoeveelheid houtsnippers die u nodig heeft? Onze medewerkers staan voor u klaar om u te adviseren. Neem contact op via de chat of telefonisch via 0561-700214.