Toepassingen van haardhout

Bij haardhout denk je al snel aan het stoken van een aangenaam vuurtje in de houtkachel. Logisch, want er is niets fijner dan een knapperend haardvuur. Maar er zijn nog veel meer toepassingen van haardhout.

Houtkachel en open haard

Gebruik je de houtkachel of open haard als voornaamste bron om je huis mee te verwarmen, dan kies je voor haardhout. Maar ook voor de ‘plezierstoker’ is haardhout geschikt. Je creëert snel een gezellige sfeer in huis met de aangename warmte, heerlijke geur en mooie aanblik van een haardvuurtje. Alle soorten openhaardhout die je in deze webshop aantreft zijn geschikt voor de houtkachel en open haard.

Hout voor vuurkorf, vuurschaal, tuinhaard en terrashaard

Het komt dichtbij het gevoel van een kampvuur: een vuurtje stoken in een vuurkorf. Het is gezellig en blijft boeiend om naar te kijken en je kunt er in de zomer én winter van genieten. De nieuwste trends zijn de tuinhaard en terrashaard, beide prachtige aanvullingen voor een luxe tuin. Alle houtsoorten die je in deze webshop aantreft zijn geschikt voor de vuurkorf, vuurschaal, tuinhaard en terrrashaard.

Hout voor de barbecue

Haardhout is ook goed te gebruiken als brandstof voor de barbecue. De rook die vrijkomt geeft extra smaak aan vlees en vis. Kies voor een harde houtsoort om je bbq mee te stoken, zoals eik, beuk of es. 

Houtgestookte saunakachel

Een houtgestookte saunakachel geeft een extra dimensie. Hout geeft intense warmte en een aangename geur. Het hout kun je zien branden, het kijken en luisteren naar een knapperend vuur laat je nog meer ontspannen. Alle houtsoorten in de webshop van Sterhout zijn geschikt voor de saunakachel.

Houtgestookte hottub

Hottubs hebben over het algemeen een intern geplaatste houtkachel. Een interne houtgestookte kachel heeft een beter rendement dan een externe houtkachel. Maar ook hier geldt dat brandend hout een extra dimensie geeft aan de ontspanning die je beleeft in een hottub. Alle houtsoorten in de webshop van Sterhout zijn geschikt voor houtgestookte hottubs.

Deze afbeelding is van Skitterphoto